3 eggehviter 500 g malte mandler 500 g melis 100 g kokesjokolade (lys) 2 ss kaffe Stekses på 200 grader i ca 12 minutter. Skold halvparten av mandlene. Mal så alle mandlene. Bland deigen. Rull ut i små stenger og legg på plate.
INFO
Glutenfrie Sirupsnipper
Denne julekake oppskriften er fra Schønberg Erken, men er halvert. 125 g sirup 125 g sukker 0,62 dl melk 1 ts bakepulver 1/2 ts ingefær 1 teskjee pepper ca 1/2 kg glutenfritt mel 2 ts fiberhusk 125 g smør 50 g mandler Sirupen blandes med sukker, irøres melken, ingefær, pepper, tilsettes melet, hvori natron og… Fortsett å lese Glutenfrie Sirupsnipper
Glutenfrie Sjakkruter
1 egg 100 g sukker 150 g smør 300 g glutenfritt fin melblanding 2 ts vaniljesukker Stekes på 200 grader i 10-12 minutter. Bland deigen og del den i 2 like store deler. Bland kakaoen inn i den ene halvdelen. Rull ut 2 lyse og 2 mørke firngertykke pølser. Trykk dem litt til, dersom det… Fortsett å lese Glutenfrie Sjakkruter
Glutenfrie Tebrød
250 gr sukker 250 gr smør – hvitt 3 egg 1/2 kg glutenfritt mel - beregn ekstra i tilfelle røra blir litt for klissete. 2 1/2 ts bakep 2 ts fiberhusk Smør og sukker røres hvitt – rulles tynne pølser, pensles med egg og hakkede mandler steks, skjæres opp. Stekes på 180 grader i ca… Fortsett å lese Glutenfrie Tebrød
Barnas glutenfrie favorittpizza
Deig 1 pose (360gr) Toro glutenfri lys eller grov melblanding (evt Semper fin mix) 3 dl vann (lunkent 37 grader) 0,5 dl olje 1/2 ts salt 1 pk tørrgjær (original eller pizza) Fyll - eksempel 1 pk pizzasaus 1 pk pepperoni 1 pk kjøttboller 1 liten pakke smårettbacon/bacon 2 fedd hvitløk Revet gulost Slik gjør… Fortsett å lese Barnas glutenfrie favorittpizza
Glutenfri og melkefri kanelboller (kanelsnurrer)
Oppskriften er modifisert fra Semper sin oppskrift. Ingredienser Deig 100 gr smeltet smør 4 dl mandelmelk (melk) 2 egg 1 pakke tørrgjær 1 dl sukker 1 ts salt 12 dl glutenfritt mel (semper fin mix - ca 2 pakker) Muffinsformer ca 30 stk. Fyll 50 gr smeltet smør sukker til strø kanel til strø Pensling… Fortsett å lese Glutenfri og melkefri kanelboller (kanelsnurrer)
Glutenfrie Sandnøtter
Ingredienser 150 g (300) smør 150 g (300) sukker 2 (4) egg 500 g (1 kg) potetmel 3 ts (6 ts) bakepulver Revet (gult) skall av 1 (2) sitron Sånn gjør du: Rør sukker og smør hvit. Rør først inn ett egg, deretter halvparten av potetmelet og bakepulveret. Gjenta. Ha i sitronskallet. Lag små… Fortsett å lese Glutenfrie Sandnøtter
Julenisser og Hodeskalle godteri
Ingredienser 2 (4) eggehviter 160 g (320) melis 1 ts (2) maisenna 1/2 (1) hvit eddik 1 (2) håndfull rosiner Skill eggeplomme fra hvite. Vispes stive. Tiilsett melis litt etter litt, men en visper. Bruk slikkepott og bland forsiktig inn maisenna og eddik. Røren has på sprøytepose og legges på bakeplate m. bakepapir… Fortsett å lese Julenisser og Hodeskalle godteri
Mandelbunn med eggekrem
Jeg har nå lagd min første mandelkake med sukrin i stedet for sukker. Kaken er lett å lage og smaker godt. Du får kjøpt sukrin på de fleste helsekostbutikker. Bunn 250 gr mandler, kvernet 1,5 sukrinsukker (litt mer kan bruker dersom du ønsker en litt søtere versjon) 5 eggehviter (frokost egg) 1 ts natron 1… Fortsett å lese Mandelbunn med eggekrem
Langtidstekt reinsdyrsteik
Reinsdyrsteik (enkelt med surret benfri steik) Godt Tilbehør: vasket Nypotet (eks: mandelpotet) Sjampinjong, Asparges og løk Viltsaus Surr steika raskt på alle sider, legg i en ildfast form el. lignende, sett i steketermometer og sett i ovnen på ca 75 grader tidlig på dagen. Den kan stå i denne tempraturen i timesvis, her gjelder prinsippet… Fortsett å lese Langtidstekt reinsdyrsteik