INFO

Koreansk spicy kylling – 양념치킨

Koreansk spicy kylling er veldig god snacks, men kan også serveres til middag med tilbehør. 1 pk renskåret kyllinglår Marinade for Kyllingen 1 ss Sesame olje 1 ss Soya saus 1 ss ingefær og hvitløkspaste (kan erstattes med 2-3 fedd hvitløk og en opphakket bit ingefær) ¼ ts bakepulver Panneringsmix og griljermel 2 toppede ss… Fortsett å lese Koreansk spicy kylling – 양념치킨

Koreansk Bulgogi – 불고기

Den koreanske BBQ biff bulgogi kan lages på mange forskjellige måter, men hoved prinsippene er tynnskjært kjøtt, marinert i en bbq saus, som mørner før den tilberedes. Husk at denne retten er best om den marineres i god tid, gjerne et par dager i forkant. Kjøttet kan marineres på benken i et par timer i… Fortsett å lese Koreansk Bulgogi – 불고기

Ingredienser til Koreanske retter

Dette er en samlende liste over ingredienser som er vanlige i Koreanske retter. Jeg legger til flere etter at jeg får opparbeidet meg mer erfaring med ingrediensene. Grønnsaker kinakål - er utbredet i norske butikker og lett å få tak i shitakesopp - tørket form, er lett å få kjøpt i asiatiske matvarebutikker. stykke tang… Fortsett å lese Ingredienser til Koreanske retter

Kimchi 김치 – Mak Kimchi

Kimchi er sentral i all Koreansk mat. Det finnes mange typer Kimchi, men hoved ingrediensen i Kimchi er kål. Kimchi marinaden og metodikken kan variere en del fra oppskrift til oppskrift. Tusen takk til Yunkyung Lee for Kimchi-kurs under SEL-SVG 23 festivalen. Denne oppskriften er min versjon av hennes, og vil inneholde noen justeringer. Yunkyung… Fortsett å lese Kimchi 김치 – Mak Kimchi

Glass og krukker med vannlås

Fermenteringskrukker, gjæringskrukker, gjærlås Glass til gjæring eller fermentering trenger ofte vannlås. Det finnes mange ferdige produkter på markedet for fermentering og øllaging. Ustyret er ofte dyre og utstyret for øllaging er gjerne for store volum for hjemmeproduksjon. Bruk Krukkene brukes til sjampanje, cider og mjødproduksjon, det kan også brukes til fermentering av mat. De ferdige… Fortsett å lese Glass og krukker med vannlås

Hylleblomst Sirup

Hylleblomst Sirup/Saft/Lemonade Kjekt å vite Blomstene - Bruk store klaser. Se også beskrivelse her: Sambuca Nigra - Hylleblomst Sitronsaft og sitronsyre - Hvor mye sitroner du ønsker å bruke velger du selv. Du kan erstatte sitronsaft med pulverisert sitronsyre, eller eplecider eddik. Pass på at dette tilsammen utgjør omtrent samme væsekemengde væske. Dette Trenger Du… Fortsett å lese Hylleblomst Sirup

Sambucus Nigra and Canadensis

Hylleblomst Vi har hylleblomst av typen Sambucus Nigra, plantet i 2012 og er ca 2 meter høy (i 2020) Bildene og oppskriftene jeg benytter er demed prøvd med denne sorten. Busken gir god avkastning nok til mange liter hylleblomst sjampanje og sirrup. Plukk blomstene når de er nyutsprunget. Helst bør det ikke ha regnet, men… Fortsett å lese Sambucus Nigra and Canadensis

Hylleblomst Sjampanje

Elderflower Champagne, Elderflower Cider 2019 var første året jeg prøvde hylleblomst sjampanje og det var såpass vellykket at dette kommer til å bli en av den faste årlige produksjonen fra hagen min. Jeg vil oppdatere oppskriften fortløpende ettersom produksjonen skrider frem. Jeg brukte denne oppskriften som basis, men har nå gjort egne tilpassninger. Kjekt å… Fortsett å lese Hylleblomst Sjampanje

Julegrøt – risengrynsgrøt til hele familien

Julegrøten smaker best når hele familien kan spise den. For de som ikke tåler melk kan en lage risengrynsgrøt med alternativ melk. Selv bruker jeg mandelmelk, men en kan også bruke havremelk, spe gjerne på med havrefløte for å få mer fylde. Rismelk er ikke egnet til grøt, da blir grøten vassen. Grøten kokes opp… Fortsett å lese Julegrøt – risengrynsgrøt til hele familien