Dette er en samlende liste over ingredienser som er vanlige i Koreanske retter. Jeg legger til flere etter at jeg får opparbeidet meg mer erfaring med ingrediensene.
Grønnsaker
- kinakål – er utbredet i norske butikker og lett å få tak i
- shitakesopp – tørket form, er lett å få kjøpt i asiatiske matvarebutikker.
- stykke tang – kjøpes i flak
- vårløk – vanlig i vanlig dagligvare
- gressløk – bruk helst fersk gressløk når du har tilang på dette
- hvitløk – brukes en god del i Koreansk matlaging
- ingefær – bruk fersk om du får tak i
- løk – både gul og rød løk brukes mye
Tilbehør
- ris – de fleste Koreanske rettene krever at du bruker klebrig ris. Her kan du gjerne kjøpe sushi ris om du ønsker
Frukt
- eple – vanlige epler fra butikken kan gjerne brukes, ikke melen type
- pære (asiatisk) – er gjerne gul og større enn de norske varianten. Den er mindre saftig og ikke melen. De «eple-pærene» en av og til kjøper i butikken ligner på disse og er en fin erstatning.
Krydder
- chillipulver – gochugaru
Sauser og annet på flaske
- sirup – her finnes flere asiatiske varianter, plomme og andre, bruk gjerne lønnesirup
- ansjosfiskesaus –
- plommesktrakt – kan gjerne erstattes med sukker eller lønnesirup, brukes gjerne for å balansere smaken i rettene, blandt annet Kimchi.
- riseddik – brukes som smaktilsetning, skal ofte settes til i ris
- soyasaus – her finnes mange forskjellige typer
- sesamolje – viktig ingrediens i mange koreanske retter
Smakstilsetning
- sesamfrø – strøs gjerne over rettene før servering.
Øvrige Matvarer
- sticky rismel – kan erstattes med maizenna
[…] Les gjerne også beskrivelse av ingrediensene. […]
[…] Sriracha eller chillipaste, gochugaru på flaske […]