Ingredienser til Koreanske retter

Dette er en samlende liste over ingredienser som er vanlige i Koreanske retter. Jeg legger til flere etter at jeg får opparbeidet meg mer erfaring med ingrediensene.

Grønnsaker

  • kinakål – er utbredet i norske butikker og lett å få tak i
  • shitakesopp – tørket form, er lett å få kjøpt i asiatiske matvarebutikker.
  • stykke tang – kjøpes i flak
  • vårløk – vanlig i vanlig dagligvare
  • gressløk – bruk helst fersk gressløk når du har tilang på dette
  • hvitløk – brukes en god del i Koreansk matlaging
  • ingefær – bruk fersk om du får tak i
  • løk – både gul og rød løk brukes mye

Tilbehør

  • ris – de fleste Koreanske rettene krever at du bruker klebrig ris. Her kan du gjerne kjøpe sushi ris om du ønsker

Frukt

  • eple – vanlige epler fra butikken kan gjerne brukes, ikke melen type
  • pære (asiatisk) – er gjerne gul og større enn de norske varianten. Den er mindre saftig og ikke melen. De «eple-pærene» en av og til kjøper i butikken ligner på disse og er en fin erstatning.

Krydder

  • chillipulver – gochugaru

Sauser og annet på flaske

  • sirup – her finnes flere asiatiske varianter, plomme og andre, bruk gjerne lønnesirup
  • ansjosfiskesaus –
  • plommesktrakt – kan gjerne erstattes med sukker eller lønnesirup, brukes gjerne for å balansere smaken i rettene, blandt annet Kimchi.
  • riseddik – brukes som smaktilsetning, skal ofte settes til i ris
  • soyasaus – her finnes mange forskjellige typer
  • sesamolje – viktig ingrediens i mange koreanske retter

Smakstilsetning

  • sesamfrø – strøs gjerne over rettene før servering.

Øvrige Matvarer

  • sticky rismel – kan erstattes med maizenna

2 tanker om “Ingredienser til Koreanske retter”

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..