Koreansk Bulgogi – 불고기

Den koreanske BBQ biff bulgogi kan lages på mange forskjellige måter, men hoved prinsippene er tynnskjært kjøtt, marinert i en bbq saus, som mørner før den tilberedes. Husk at denne retten er best om den marineres i god tid, gjerne et par dager i forkant. Kjøttet kan marineres på benken i et par timer i forkant om du ønsker kortere tilberedningstid.

Kjøtt

  • Kylling – gjerne strimlet dersom du ønsker en enkel tilberedning
  • Svin – gjerne strimlet svinebiff for enkel tilberedning
  • Svin – sideflesk
  • Biff – velg mørnet entrecote eller strimlet for enkel tilberedning

For å få best resultat pakker du inn kjøttstykkene i plastfolie og lar det ligge i fryseren i ca 1-2 timer. Ta det så opp og skjær i tynne skiver. Her ligner metoden på tilberedelse av reinsdyr kjøtt for laging av finnbiff.

Oppskriften vil bli oppdatert etterhvert som jeg har prøvd meg frem litt.

Marinader – blandes med stavmixer

ALT 1 – mild

  • 3 ss soya saus
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss honning
  • 2 ts ris vin eller rød vin
  • 1.5 dl sesam olje
  • 3-5 fedd hvitløk (etter smak)
    • alt 2 ss hakket hvitløk
  • 1/4 asiatisk pære
    • alt rødt eple eller pære
    • 2 ss pærepure, kiwi
  • 1 stk rødløk
  • 1 ts malt pepper

ALT 2 – Maeun-so bulgogi (매운소불고기) – sterk

  • 2 toppede ss gochu-garu (Flak chilli)
  • 2 toppede ss rice sirup (korn sirup, eller lign)
  • 2 toppede ss gochujang (Koreans chilli paste)
  • 6 hvitløksfedd, finhakkede
  • 2 barneskjeer soya sauce
  • ½ teskje sort pepper
  • 4 ss water

Smakestilsetning – under og etter steking

  • Fersk chilli eller chilliflak – i marinaden eller ved steking
  • 1 ts sesamfrø – før servering
  • frisk koreander – før servering

Tilbehør

Fremgangsmetode

  1. Lag marinaden og bland i det ferdig oppskjærte kjøttet
  2. Sett i kjøleskapet over natten
    • Kjøttet kan gjerne marineres i noen dager i kjøleskap, minimum 2 timer i forkant på kjøkkenbenken.
  3. Tilbered Risen, husk å rør inn riseddik og sesamfrø.
  4. Stek kjøttet når risen begynner å nærme seg ferdig. Kjøttet freses på sterk varme.
  5. Strø over chilli, sesamfrø og frisk koreander
  6. Serveres i hjerteblader med ris og Kimchi.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..