Pinnekjøtt – i stekeovn

ca 500 g kjøtt per person
ca 1/2 kålerabi pr person
Rosenkål
Poteter

Start dagen før (ca 20 timer).
Legg pinnekjøttet i vann. Skift etter ca 7 timer og etter enda 7 timer igjen.

Av en eller annen grunn har jeg endt opp med å lage det meste pinnekjøttet i ovnen. Jeg har ikke hatt hverken dampkoker eller bjørkepinner, og ovnen tar bedre vare på smaken. Total steketid er ca 2 timer, til kjøttet er mørt.

Du dekker langpannen med dobbelt lag folie (husk at det ikke er uendelig med plass her (passer til 4 i min ovn). Legg pinnene i, og hell over vann. Legg folie løst over, slik at mesteparten av pannen dekkes. Settes i ovnen på ca 225 grader. Om du har litt ekstra vann på poteter etc. kan du bruke dette til å spe på pinnekjøttet av og til. Snu pinnene etter ca 1 time og stek videre til de er ferdig ( totalt 3-4 timer). La folien ligge på under hele perioden.

Serveres med poteter, rosenkål og kålrabistappe.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..