Fløyelsgrøt med Rømme

Denne fløyelsgrøten er en slags rømmegrøt
Oppskriften passer for ca 3 personer

250 gr smør
3 dl hvetemel
1 liter melk + evt litt til å spe med.
1 beger seterrømme

Smelt smøret i en kaserolle, tilsett melet og rør godt på svak varme. Rør inn litt melk av gangen til melblandingen er oppløst. Rør så inn resten av melken. Kok opp under omrøring og tilsett rømmen (om denne sløyfes blir dette en vanlig porsjon fløyelsgrøt). La den småkoke under omrøring i ca 20 min.
Om den blir for tykk kan den spes litt mot slutten av koketiden.

Serveres med sukker, kanel, smørøye og gjerne flattbrød med spekemat til.

For 2 personer bruker du ca:
160 g smør
2 dl hvetemel
6 dl melk
1 beger seterrømme

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..