Lett middag til flere (her ca 4)
6-8 laksefillet biter evt, 1.5 – 2 filleter (disse tar plass, og du må kanskje bruke 2 former)
Fløtegratinerte poteter med grønnsaker
ca 10-12 Poteter (tilpass etter størrelse)
1 Løk
1 kinesisk Hvitløk (evt 2 fedd vanlig, hakkes til det er smått)
1/2 brokkoli (kun dusker)
fetaost, skjæres i biter
sjampinjonger, deles i 4-6 biter
3 dl kremfløte (tåler varmen bedre enn den andre)
(om du bruker 2 former bør du ha 6 dl kremfløte)
1 pose revet mozzerella (annen ost kan brukes )
Fisken smøres / gnis inn med:
Olje
Salt
Pepper
Dill
Slik gjør du
Smør en eller 2 ildfaste former. Legg skrellede og skivede poteter i formen «hulter i bulter» med grønnsakene, fetasosten og hvitløken. Hell over fløten. Fløten bør dekke ca 2/3 av potetene og ha ca 1/4 av høyden på formen igjen til kanten (for å unngå overkoking)
Sett potetformene i ovnen på ca 225 grader i 30 min.
Pensle fisken med olje. Krydre den. Legg på den revede osten først og så fisken oppå, og stek i ca 35 min til.