Nøttemakroner

Gir ca 30 små kaker

250 gr hasselnøtter – males
250 g melis
2 mellomstore eggehviter

180 grader i ca 10-12 min.

Kommentar
Jeg bruker 2 av mellomstore frokost egg. Om du er usikker prøver du deg frem med ett ad gangen.

Nøttene males og blandes ut med melisen, før du blander i eggehvitene. Bland godt, massen skal være fast, men ikke smuldre for mye. Spe på med mere melis, om det skulle bli for «vått». Pakk dem litt sammen mens du legger dem ut på plate med bakepapir. Fordeler du dem litt, er det plass på 1 brett.

 

Denne gangen bakte jeg inn en liten valnøtt bit i halvparten av kakene, det var en god vri på makronen. Jeg lagde kryss på toppen avde som ikke har nøtt, så vi skal se forskjell.

Denne gangen ble deigen såpass fast at jeg kunne rulle dem ut i hånden. Fin og tørr å jobbe med, og holdt fasongen fint i ovnen.

Noen ganger blir deigen blautere da kan du legge de på brettet med skje, de får en litt mer ujevn form, men smaker like godt.

20151221_140958_sigrid-johansens-veg.jpg.jpeg

La de kjøle seg ned på brettet, før du prøver å flytte på dem.

20151221_143652_sigrid-johansens-veg.jpg.jpeg

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..